Närmare

Har du rört vid någon idag? Beröring är livsviktigt för människor och för däggdjuren. Faktum är att beröring även är nödvändigt för den nyfödda daggmaskens utveckling. Barn som inte får närhet som små kommer att få ett outvecklat nervsystem och kan få leva ett liv med känslomässiga problem. Men beröring angår även dig och mig varje dag. I den här föreläsningen får du veta hur beröring påverkar dig och dina relationer genom hela livet.

Förändringar

Hur reagerar hjärnan när vi plötsligt kastas runt och livet ändras plötsligt? Varför reagerar jag som jag gör när någon säger att vi skall organisera om på min arbetsplats? Vad händer i mitt nervsystem när digitaliseringen tar oanad fart och vi knappt hänger med? Att förstå varför vi reagerar som vi gör gör hela arbetet så mycket lättare.

 

Vår sociala hjärna

Våra hjärnor är konstruerade på det finurliga viset att vi söker oss till de sociala relationerna. När vår tanke vandrar och vi frigör oss från problemlösningen ägnar vår hjärna sig åt de sociala tankarna. Vad får det då för konsekvenser att vi lever allt mer i ensamhet? Vad får den digitala utvecklingen för konsekvenser för våra utpräglat sociala hjärnor?

Sagt om Helena:

"Helt fenomenalt"

"Du är så fantastiskt tydlig"

"Din medverkan var hela dagens behållning"

"Du är en stor begåvning att fånga publiken - föreläs så mycket du bara kan och tiden medger!!"